Az elegáns napelemes rendszer új, és meglévő PREFALZ tetőkhöz : PREFALZ Szolármodul

„A fotovoltaikus rendszerek iránti kereslet töretlen, az építtetők azon vágya, hogy energetikailag függetlenekké váljanak, és pénzt spóroljanak, nagyobb mint valaha“, vázolja Leopold Pasquali, a PREFA cégcsoport ügyvezetője az aktuális piaci helyzetet. Az alumínium tetők, homlokzatok, árvízvédelem és napelemek szakértője rendszeresen vezet be újdonságokat a piacon, aktuálisan a kedvelt PREFALZ tetőkhöz kifejlesztett vadonatúj napelemes rendszert. A PREFA napelemes tetőfedő panelhez hasonlóan ennél a terméknél sem csupán a robusztusság és a tartósság volt a legfontosabb fejlesztési szempont, hanem az elegáns megjelenés is.  Napelemes termékeinkkel újra bebizonyítjuk, hogy a fotovoltaikus rendszerek szépek is lehetnek" utal a szakember az előnyökre. 

Hatékony, nagy teljesítményű, robusztus

A PREFALZ napelemes megoldása a PV-modulok, és egy egyedülálló alátétszerkezet innovatív kombinációja, kifejezetten a PREFALZ fedésekhez kifejlesztve.  A különösen ellenálló rendszer dacol mindenféle időjárási körülménnyel. „Az egyedileg kifejlesztett üveg-üveg-PV-modulok kiemelkedően hosszú élettartamúak és nagy mechanikai terhelésnek is ellenállnak, legyen az jégeső, vihar, vagy hóteher" részletezi Bernhard Allmer, a PREFA fotovoltaikus-termékmenedzsere. 

A rendszer ezen kívül nagyon hatékony. A TOPCon-cellák a hagyományos cellákhoz képest jelentős teljesítménynövelést érnek el.  „Még diffúz fény esetén is több napfényt alakítanak át árammá, ami összességében nagyobb hozamot eredményez. Az előállított energia azonnal felhasználható, a hálózatba betáplálható, vagy tárolható", magyarázza a termékmenedzser. A PREFALZ Szolármodulok ezenkívül egyenletes hőlevezetést garantálnak, főleg a nagy hőingadozásnak kitett környezetben. Ez minimalizálja a teljesítményveszteséget, és hosszabb ideig tartó, megbízható energiaelőállítást biztosít. 

Detailansicht der PREFALZ Solar Glas-Glas Klemme in schwarz eloxiert.

Tetőre telepített rendszer, minimális magassággal

„A PREFALZ Szolármodulok éppúgy telepíthetők új PREFALZ tetőkre, mint már meglévő, régebbi PREFALZ fedésekre" magyarázza Allmer a műszaki sajátosságokat. "A modulok fekete színben, és két különböző méretben érhetők el, az 500 és a 650 mm széles lemezeinkhez.“ A speciálisan kifejlesztett modulrögzítők segítségével, melyek feketére eloxáltak, a PREFALZ Szolármodulok közvetlenül rögzíthetők az állókorcokra, követik a fedés irányát, és építési magasságuk minimális. A PREFALZ tető határozott vonalvezetése így harmonikusan folytatódik, megtartva az állókorcos fedés karakteres megjelenését. Mindemellett a fellépő statikai terheket a már jól bevált "talpak" közvetlenül a tartószerkezetnek adják át, a tetőfedés átfúrására nincs szükség. Ezeknek a modulrögzítőknek köszönhetően kevesebb elemből áll a rendszer, mint a hagyományos napelemes rendszerek, ami mintegy 20%-kal gyorsabb szerelést eredményez. 

Das Prefalz Solarmodul in schwarz für die PREFALZ Bandgrößen 500 und 650.

Legmagasabb minőség, ausztriai gyártás

A PREFALZ Szolármodul 100 %-ban kompatibilis a PREFALZ tetőfedéssel. A Szolármodul teljesítménygaranciája 25 év: a modulok még ilyen hosszú idő után is a névleges teljesítményük 85 %-t adják le. 

A komplett rendszer a PREFALZ Szolármodulokból, közbenső- és záró modulrögzítőkből, modul-lecsúszásgátlókból és egy kábelcsomagból áll, amely a szükséges be- és levezető kábeleket tartalmazza. Képzett kivitelező partnereink ezen kívül számos szolgáltatásunkat vehetik igénybe, pl. a PV-rendszer méretezését. A PREFALZ Szolármodul fejlesztése és gyártása is Ausztriában történik, CO2-barát gyártóegységben. 

Zwei Personen installieren PREFALZ Solarmodule auf einer großen grauen Dachfläche, die mit Doppelstehfalzbahnen ausgelegt ist.

Itt találja letölthető fotóinkat

Fotocredit: PREFA / Croce & Wir